GoedvoorSenioren
 is een nieuw digitaal platform waarop jonge senioren (zeg 55-75 jarigen) zelf aangeven wat ze belangrijk vinden, waar ze mee bezig zijn, wat ze vinden en meemaken.

Een soort digitale werkplaats voor en door senioren, waarmee beoogd wordt om de nieuwe generatie senioren in hun eigen kracht te tonen en daarmee tevens aan de beeldvorming van vergrijzing te werken.  

Het platform wil er ook toe leiden dat lokaal/regionaal/stadsdorpen senioren eigen  sites gaan maken en zo lokaal relevante verbinding te realiseren en off-line (het echte leven) ontmoeting realiseren.

Denk daarbij niet alleen zorg voro elkaar, maar vooral ook plezier met elkaar, ontmoetingen, wandelgroepen, afspraken voor gezamenlijk concert-, theater- of museumbezoek, activiteiten, etc.
Iedere lokale site wordt zelfstandig beheerd door een moderator, iemand die bijhoudt of reacties en inbreng binnen de doelstelling van de site past en die ook anderen kan stimuleren tot inbreng of reacties.

Themagebieden die GoedvoorSenioren in elk geval wil aansnijden zijn:

  • iets willen betekenen voor een ander
  • gezond leven en sociaal blijven functioneren
  • jezelf blijven ontwikkelen en elkaar inspireren
  • fijn wonen
  • ontspannen en beleven
  • gemoedsrust over financiën
  • leeftijdsbewust werken


Deze thema’s kunnen deel uitmaken van de  lokale sites maar ook nieuwe deelnetwerken opleveren, met eigen domeinnamen en beheer. Alle subnetwerken van GoedvoorSenioren die vanuit een eigen context en naamgeving opereren.

Bijdragen zijn welkom, van alle senioren die zich aangesproken voelen. Invalshoek is de kracht van mensen. Maar over welk onderwerp iemand iets in wil brengen is iedereen vrij. Het kan gaan over een geweldig recept voor één of voor twee, een tentoonstelling, over bloemschikken, over (lokale) geschiedenis, over een hobby, sport, een reis, een mooi boek, een leuke wandeling, etc.

Uniek van het platform is dat een ID of profiel geen sleutel is voor deelname of gebruik. In die zin is het ‘tegenovergesteld’ aan de ‘publieke’ sociale media. Daar staat ieder individu centraal , waant deze zich er veilig en staan persoonlijke gegevens centraal in het verdienmodel van de aanbieder.

GoedvoorSenioren wordt mogelijk gemaakt door organisaties die graag betrokken willen zijn en leren van de ontwikkeling van senioren.
Aan deelnemers wordt geen vergoeding of tegenprestatie gevraagd.